В Україні змінилися ціни на популярні консерви: скільки коштують у супермаркетах.


На українському ринку консервованих продуктів спостерігаються цікаві цінові тенденції. Згідно з аналізом порталу "Хвиля" на основі даних "Мінфін", ціни на зелений горошок помітно знизилися. Горошок марки Novus обсягом 410 г став дешевшим на 24%, а горошок Верес 400 г подешевшав на 3,6%. З цінами на ікру кабачкову ситуація неоднозначна. Ціна на ікру обсягом 440 г знизилася на 20,6%, але ікра обсягом 460 г подорожчала на 3,7%. Найбільше зростання ціни спостерігалося у ікри Верес 500 г - на 13,7%. Ціни на сардини натуральні 230 г трохи знизилися. Вартість шпроту Аквамарин в олії 150 г залишилася незмінною. Загалом на ринку консервів простежується тенденція до зниження цін, зокрема на зелений горошок. Але у категорії кабачкової ікри спостерігається зростання вартості. Ці зміни відображають динаміку попиту та пропозиції, а також коливання у вартості сировини і виробництва.
Також у Україні відбулося підвищення цін на ковбасу, сир та вершкове масло.
Читайте також
- "Ніколи не був і не буде державою": Китай жорстко висловився про Тайвань
- Єврокомісар назвав переваги від інтеграції з оборонною промисловістю України
- Радники Байдена думали про крісло колісне для нього у разі переобрання – Axios
- Подоляк сказав, чи готовий Зеленський на переговори про мир не з Путіним
- Адміністрація Трампа руйнує "зелений" сектор: сотні компаній готуються покинути США
- Запорізька АЕС під окупацією: МАГАТЕ не надає достатньо інформації для оцінки безпеки